Okuldan yapılan açıklama şu şekilde: “Okul Öğrenci Meclisi seçimlerinin, öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz.

Günümüzde her alanda teknoloji kendini hissettirirken e-okul, e-posta, e-devlet, e-randevu gibi uygulamalar varken seçimlerin de elektronik ortamda yapılabilir mi? diye düşünüp yola çıktık.

Bu sene ilk kez uyguladığımız farklı yöntemle seçimleri Fatih Projesi ile okullarımızda kurulan etkileşimli tahtayı kullanarak Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Alper Dinç'in hazırlamış olduğu yazılım ile elektronik ortama taşıyarak e-seçim uygulaması ile yaptık.

Ülkemizde her alanda tasarrufa gidilirken uygulamamız ile kağıt ve zaman tasarrufu sağlayarak teknolojinin bir kez daha kolaylığını gördük.

Bu yazılım ile yapılan e-seçim uygulamamız aynı zamanda Fatih Projesi ile kendi yazılımını kendi üreten bir nesil yetiştirmek hedefine bir adım daha yaklaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bize hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz İlyas Uğurlu'ya ve idarecilerimize, bu uygulamamızın ve seçimlerin gerçekleşmesinde emeği geçen Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Alper Dinç'e, İngilizce Öğretmenimiz Kadir Durukan'a, Coğrafya öğretmenimiz Osman Erdener'e ve uygulamayı başarı ile kullanan öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.”