İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, bu kapsamda Avanos ve Kozaklı ilçelerindeki okulları ziyaret etti.

Üç gün içerisinde toplam 23 okulu ziyaret eden Demir; Avanos Ahmet Emre Ergün Ortaokulu, Akarca İlkokulu, Akarca Ortaokulu, Paşalı Şehit Hasan Güven İlkokulu, Kalaba Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Kalaba Yunus Emre İlkokulu, Kalaba Şehit Demet Sezen İmam Hatip Ortaokulu, Kozaklı Şehit Hakan Demirci Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kozaklı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu ziyaret ederek oluşturulan kütüphaneleri inceledi.

Avanos’ta okul ziyaretleri öncesinde Avanos Kaymakamı Olgun Öner’i makamında ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, kendisiyle ilçedeki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında konuştu. Eğitim öğretime sağladıkları katkı ve desteklerden ötürü kendisine teşekkür etti.

Kozaklı ziyaretlerinde Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu’nu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Kozaklı’da eğitim öğretimi için yapılacaklar hakkında görüş alışverişinde bulunarak sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle ülkemiz genelinde başlatıldı. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve okulların çalışmalarıyla okullarda var olan kütüphaneler yenileniyor, kütüphanesi olmayan okullarda kütüphane oluşturuluyor. Aynı zamanda kütüphanelerin ihtiyacı olan masa, kitaplık ve raf gibi ihtiyaçlar meslek liseleri tarafından karşılanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; “Sevgili öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlarken onlara okuma kültürünü kazandırmak bizler için çok önemli. Ancak bu şekilde araştıran, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirebiliriz. Bakanlığımızın başlattığı ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi ile ilimizde kütüphanesi olmayan 35 okulumuzda kasım ayı sonuna kadar kütüphane oluşturacağız. Kütüphanelerimizin onarımı, donatılması ve kitap teminleri için çalışan idareci, öğretmen ve tüm personelimize teşekkür ederiz.” dedi.