“Deneyap Türkiye”, Cumhurbaşkanlığının 100 günlük programında yer alan “81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması” hedefi doğrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde hayata geçirildi.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler toplamda 3 yıllık bir eğitim programına alınıyor. Eğitimin ilk 2 yılında Robotik ve Kodlama, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zekâ, Yazılım Teknolojileri, Mobil Uygulama, Tasarım ve Üretim, Enerji Teknolojileri, İleri robotik, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Siber Güvenlik, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi gibi proje temelli dersler veriliyor.

2 yıllık eğitim programını tamamlayan öğrencilerin son bir yılda yatkın oldukları alanlarda takımlar halinde teknoloji temelli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmeleri ve erken dönemde alanlarında uzman olmaları hedefleniyor.

Ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz görülen “Milli Teknoloji Hamlesi”nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Deneyap Teknoloji Atölyelerine 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı ortaokul seviyesi için 4. ve 5. sınıflar Lise seviyesi için 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilecek.

Başvuru yapan öğrencilerden e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamlayanlar Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanabilecek. Başvurmak isteyen adayların elektronik ortamda yapılacak olan e-sınava ön başvurularını 31 Mayıs saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekiyor.

Ayrıca 13 Mayıs Cuma günü Saat 20.00’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Nevşehir dahilindeki ortaokul ve lise müdürleri ve öğretmenlerine yönelik çevrimiçi “Deneyap Teknoloji Atölyeleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenecek.

Konuyla ilgili olarak Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat'ı ziyaret ederek Nevşehir’de kurulacak 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri' hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Şahin, Nevşehir’deki ortaokul ve liselerde gerekli duyuruların yapılması ve öğrenci başvuruları konusunda desteklerini talep etti.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, yaptığı açıklamada; “Milli Teknoloji Hamlesi yolunda yarının teknolojisini üretecek gençleri yetiştirme noktasında hedef kitleye ulaşabilmek büyük önem arz etmekte olup, Deneyap Teknoloji Atölyesi ve başvuru süreci ile ilgili detaylı açıklamalar ve başvuru linki https://www.deneyapturkiye.org web sayfasında yer almaktadır.

Nevşehir'de Deneyap Teknoloji Atölyemiz, Milli Teknoloji Hamlesi 'ne imzasını atmak isteyen gençlerimizi bekliyor.

Deneyap kapsamında kazandığımız her öğrencimiz, gencimiz geleceğimize yaptığımız en güzel yatırım olacaktır. Potansiyellerini keşfederek icat çıkarma kapasitesi olan teknoloji tutkunu gençlerimizi Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak üzere başvuru yapmaya davet ediyoruz.” dedi.