Derinkuyu ilçesindeki okulları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ülkemiz genelinde başlatıldı. Nevşehir’de de başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Proje ile Nevşehir’de Kasım ayı sonuna kadar kütüphanesi olmayan okul kalmayacak, hâlihazırda var olan kütüphaneler de zenginleştirilecek.

Okul ziyaretleri öncesinde Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Şube Müdürü Yunus Deveci’den ilçedeki eğitim öğretim faaliyetleri ve okullardaki kütüphanelerin durumları hakkında bilgi aldı.

Demir, Özlüce İlkokulu, Özlüce İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Çakıllı Şehit Kasım Poyraz İlkokulu, Çakıllı Şehit Cihan Çiftcibaşı Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu ziyaret etti.

Demir, yaptığı açıklamada; "Bakanlığımızın başlattığı 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi ile ilimizde kütüphanesi olmayan 35 okulumuzda kasım ayı sonuna kadar kütüphane oluşturacağız. Derinkuyu ilçemizde de kütüphanesiz okul kalmadı. Kütüphanelerimizin donatımını tamamladık, şimdi kitap desteği sağlayacağız. Sevgili yavrularımız için en etkili öğrenme ortamları olan kütüphanelerimizin onarımı, donatılması ve kitap teminleri için çalışan idareci, öğretmen ve tüm personelimize teşekkür ederiz." dedi.