Yeni dönemde eğitime başlayacak olan Doğa Koleji Nevşehir Kampüsünün açılış törenine, Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Mazhar Bağlı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir,  Nevşehir Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Halis Uluer, belediye başkanları, eğitimciler, öğrenci ve velilerinin yanı sıra davetliler katıldı.

 “Doğa koleji eğitime bakışı değiştirecek”

Okul Müdürü Selahattin Yılmaz, “Derdi eğitim olanlara, sevdası eğitime çıkanlara, mum olup yanan, yakanlara, kalemini kuşatıp seferberliğe çıkanlara selam olsun” diyerek katılımcılara seslenen Yılmaz, öğrenci ve velilerin 2018-2019 eğitim öğretim yılını kutladı.

Doğa Koleji’nin Nevşehir’de eğitime bakış açısını değiştireceğini belirten Yılmaz, okulun tüm Nevşehir’e ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

“Güçlü bina, güçlü eğitim ordusu”

“Sizlerin evlatları okulumuzda okuyarak geleceğe sımsıkı hazırlanacaktır.” diyerek velilere seslenen Nevşehir Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Halis Uluer de “Okulumuz ülkemiz için hayırlı nesiller yetiştirecek. Siz velilerimiz bu kurumda hep ev sahibi olacaksınız.” dedi.

Neden bu sektöre girdiğinin de altını çizen Uluer,  “Bir öğrenci velisi olarak bu işe soyundum. Nevşehir’de en büyük eksiklik olduğunu düşündüğüm eğitim sektörüne girmeye karar verdim. Doğup büyüdüğüm güzel şehir için Allah’a şükürler olsun ki, bu şehre yakışır bir eğitim kurumu açtık.” dedi.

“Son sistem teknoloji var”

Okul hakkında bilgiler veren Uluer, “Okulumuz 21 bin m2 kapalı alana sahip, 64 derslik, 60’ın üzerinde eğitim alanımız, laboratuvarlarımız ve konsept alanlarımız, yüzme havuzu ve spor salonları ile fitnes merkezi en güzel sosyal konaklarımız arasında yer alıyor. 550 kişilik konferans salonumuz ise son sistem teknolojik alt yapıya sahiptir.  Okulumuzun fiziki şartları ile ne kadar gurur duyuyorsak, eğitim kadromuzla da o kadar gurur duyuyoruz. Kısa sürede Nevşehir’de çok güzel işlere imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yüzden eğitim döneminin başlaması için sabırsızlanıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bizlere Bin 700 kontenjan verilmiştir. Ancak biz daha kaliteli bir eğitim için bin 200 öğrencide kalacağız. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi ile öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Bu kadar özelliklere sahip bir bina ve iyi bir eğitim ordusu öğrencileri önemli yerlere götürecektir.” Şeklinde konuştu.

Okul binası gezildi

Açılış konuşmalarının ardından açılışa katılan protokol üyeleri, misafirler, veliler ve öğrenciler kampüs yöneticileriyle birlikte okulu gezdi. Doğa Koleji Nevşehir Kampüsü sunduğu fiziksel imkanlar ile büyük beğeni topladı.