Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Yıldız,  İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Şube Müdürü Ramazan Bıyıklıoğlu, okul müdürleri,  öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Demir, Matematiğin bir disiplin olduğunu her duyduğumuzu kabullenmemeyi, ispat etmeyi öğretirken farklı bir bakış açısı edinmemizi sağladığını belirtti.

Öğrencilerin, matematik öğrenimine en üst düzeyde katkı sağlamak amacı ile İl Müdürlüğü ve Kapadokya Üniversitesi işbirliği ile Matematik Atölyesi Projesi’ hayata geçirildi.  Nevşehir´de öğretmen ve öğrencilerin Matematik dersine bakış açılarını değiştirecek, ezberci değil, oyun ve uygulama esaslı eğitim alacaklarını ifade ederek  “Matematik Atölyesi Projesi” ile ülkemizin önemli temel sorunlarından biri olan bilgi üretmek ve bilgiyi iyi kullanmak konusundaki eksikliklerin çözümüne katkı sağlayarak, Nevşehir’de yıldız matematikçiler yetiştirebileceğine inandığını söyledi.

Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Yıldız, “Matematik Atölyesi” projesi ile bilgi vererek Nevşehir Milli eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Program Matematik Dersi Öğretim Metotları, Genel Sorunlar, İyi Uygulamaların Paylaşımı ve Matematik Dersinin Günlük Hayatla İlişkilendirilmesi başlıklarında atölye çalışmaları ile devam etti.