Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, öğretmenliğin ve eğitim kurumu yöneticiliğinin birbirini tamamlayacak şekilde ele alınması, meslek kanununun bu anlayışla hazırlanması gerektiğini belirterek, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmene destek kanunu olmasını, okul yöneticilerimizin hakkını, hukukunu koruyan bir düzenlemenin hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı yetkililere ilettik. Başta öğretmenler olmak üzere, eğitim paydaşlarının mutabık kaldığı bir meslek kanununun daha fazla zaman kaybedilmeden çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.

Çiftçi, üreten, fikir bildiren, engel kaldıran bir tavırla yasaklara karşı çıktıklarını, özlük ve özgürlük mücadelesi verdiklerini dile getirerek, “Bu mücadelemizle, duruşumuzla hem eğitim çalışanlarını sendikalı yapmanın hem de sendika için çalışanları eğitimli sendikacı yapmanın çatısını kurduk. Teşkilat eğitim programlarımız; sendikayı, sendikacılığı, küresel sendikal kulvarı ve evrensel sendikal hakları bilen sendikacıların yetişmesine imkân ve fırsat veriyor. Örgütlenmedeki gücümüz, teşkilatımızın kapasitesi ve sendikacılığımızdaki yüksek birikim değişim üretiyor, gelişim kaydediyor” ifadelerini kullandı.

Emeğin hakkı için çalışmaya, sorunlara çare aramaya devam edeceğiz

Kurum idari kurulundan toplu sözleşmeye, davalardan eylemlere her zeminde üyelerine, eğitim çalışanlarına, ülkeye kazandırmanın peşinde ve derdinde olduklarını kaydeden Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, “Utanç verici yasakların hayatımızdan çıkarılması, müfredatın demokratikleştirilmesi, baskıların sona erdirilmesi; amfilerde öğrencilerin, sınıflarda öğretmenlerin, çalışma alanında kamu görevlilerinin başörtülü olması verdiğimiz mücadelenin eseridir. Nöbet ücretinin gelmesi de ek ders ücretinin artması da sınav ücretlerinde adaletsizliğin son bulması da emeğimizin, terimizin sonucudur. Biz hakça bir paylaşım, adil bir dünya istiyor ve bunun için çaba harcıyoruz. Sendikacılığımızla da bu umuda, bu ufka yürüyor, birlikte koşuyoruz. Yorulmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Emeğin hakkı için çalışmaya, sorunlara çare aramaya devam edeceğiz” dedi.

Mesleğin bütün yönlerini kapsayan sistematik bir düzenleme yapılmalıdır

Gündemdeki konulara da değinen Başkan Çiftçi, öğretmenlik mesleğinin bütün yönlerini kapsayan sistematik bir düzenleme yapılmadan, mesleğin statüsünün yükseltilerek niteliklerinin geliştirilmesinin sağlanmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Başkan Çiftçi, öğretmenliğin bir kariyer mesleği, yöneticiliğin ise profesyonel bir meslek olarak değerlendirilmesi ve mesleki standartlara kavuşturulması gerektiğini, bunun da, başta öğretmenler olmak üzere, eğitim paydaşlarının üzerinde mutabakata vardıkları bir meslek kanunu ile olacağı söyledi.

Ek göstergede kapsam genişletilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, 3600 ek gösterge çalışmasının kapsamının geniş tutulması, bütün kamu görevlilerini memnun edecek şekilde hazırlanması gerektiğini belirterek, bunun bir an evvel çıkmasını istediklerini sözlerine ekledi.