ErasmusDays Kapadokya etkinliği açılışına Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Şube Müdürü Ramazan Bıyıklıoğlu, Ulusal Ajans Uzmanları, idareciler, öğretmenler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ErasmusDays Kapadokya Etkinliği ERASMUS+ tanıtım ve bilgilendirme toplantısına hepiniz hoş geldiniz. İlimizde eğitim kalitesinin artırılması adına proje çalışmalarını çok önemsiyoruz. ERASMUS Programı dünya bilimine entegre olmuş, kapsayıcı, çoğulcu, çok sesli ve bu sayede açık fikirli ´Dünya vatandaşları´ yetiştirmeyi amaçlarken öğrencilerimizin yabancı dil becerilerini geliştirecektir. Bugün ilkokul, ortaokul ve lise sıralarında öğrenim gören öğrencilerimiz, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmamızda kilit rol oynayacak isimlerdir. Bu yüzden bu konudaki gösterdiğimiz çabamızda oldukça fazla. Öğrencilerimizi araştıran, sorgulayan, yeni fikir üreten ve yenilikçi bakış açısıyla hareket eden bireyler olmaları için her zaman destekliyoruz. Yurtdışı deneyimi insanlara farklı kültürleri tanıma, diğer ülkelerin gelenek ve görenekleri, yaşam biçimlerini, eğitim, kültür, sanat gibi birçok konuda yeni şeyler öğrenmemizi sağlar. ERASMUS programının imkânlarından mutlaka yararlanılması gerekir. Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm kurumlarımızda öğretmen ve öğrencilerimizde proje yapma konusunda farkındalık oluşturup okul müdürlerimizin projelerin her aşamasında öğretmenlerimize gerekli desteği vermesini sağlamak ve bu doğrultuda projelerde kalite ve nicelik artışının sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, böyle bir etkinliği Medeniyetler diyarı Kapadokya’nın gözbebeği Nevşehir’de düzenledikleri ve verecekleri faydalı bilgi ve paylaşımlarından dolayı Ulusal Ajans Başkanına, Ulusal Ajans Uzmanlarına, Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimine teşekkür etti. Bu etkinlik kapsamında projelerini sergileyen Mihriban Emin Günel Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi, TOKİ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özel Altınyıldız Ortaokulu ve Özel Kardelen Ortaokulu idareci, öğretmen, öğrencilerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek başarılar diledi.