Kurumdan yapılan açıklamada, ‘’2020 LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencisi Kaan Civan 494,937 puan alarak Nevşehir birinciliğini, öğrencimiz Furkan Ming Liang Hou 492,8912 puan alarak Nevşehir ikinciliğini kazanmışlardı. LGS şampiyonu Kaan Civan  Galatasaray Lisesini, Furkan Ming Liang Hou ise İstanbul Erkek Lisesine kayıtlarını yaptırmışlardır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu LGS Nevşehir birincisi öğrencimiz Kaan Civan ayrıca bu yıl katıldığı yüzme yarışlarında Türkiye birincisi olmuş ve ilimizi ve okulumuzu müsabakalarda temsil etmiştir. İstanbul’da katıldığı Galatasaray Spor Kulübü ile Türkiye’yi ve bizleri temsil etmeye devam edecek olan Kaan Civan’a yeni öğretim hayatında başarılar diliyoruz. Öğrencimiz okulumuz ziyaretinde öğretiminde emeği geçen idareci, öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.’’ denildi.

Açıklamanın devamında, ”23 Yıldır Nevşehir’in eğitimde gururu olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu bin 104 Öğrencisini Fen Liselerine, 689 Öğrencisini Anadolu Liselerine yerleştirmiş 61 Türkiye biriciliği elde etmiş ve 2020 LGS’de Kaan Civan, 2017 TEOG’da Gülşah Akbaş, 2015 TEOG’da Meryem Çalışkan, 2014 TEOG’da Göktuğ Berber, 2013 SBS’de Batuhan Bahçeli ve 2007 OKS’de Hasan Burak Hamurişçi öğrencilerini Galatasaray lisesine göndermiş ve 2020-2021  öğretim yılında da öğrencilerini Türkiye’nin  en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecektir.

Öğrencilerimizi 2020 LGS sınavlarına hazırlayan fedakâr öğretmenlerimize, bizlere desteklerini esirgemeyen saygıdeğer velilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki öğretim hayatlarında başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.