Toplantıda okul ve kurumlarda alınması gereken Kovid-19 tedbirleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan “10.000 Okul Projesi”, Türkiye geneli 81 ilde gerçekleştirilecek olan “Kazanım Değerlendirme Uygulaması” hakkında Nevşehir genelinde yapılacak hazırlıklar konuşuldu.

Temel Eğitimde “10.000 Okul Projesi” Başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim ortamlarını iyileştirmek, okullar arasındaki farklılıkları azaltarak fırsat eşitliğini sağlamak, öğretmenlerin meslekî gelişimlerini desteklemek, okul iklimini güçlendirmek ve okulun fiziki ortamlarının bakım, onarım ve donatım ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimin niteliğini artırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" başlatıldı. Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir tarafından bu projeye dair bilgilendirme yapıldı ve projenin verimli bir şekilde yürütülmesi için Nevşehir’de yapılacaklar konuşuldu.

Okullarda Yüz Yüze Eğitim Sağlıklı Bir Şekilde Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ortak kararıyla alınan Kovid-19 tedbirlerinin ve okullarda vaka çıkması durumunda yapılacakların hassasiyetle uygulandığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığının kurduğu sistemle okullarla anlık olarak bilgi alışverişinde bulunulduğu, gerekli müdahalelerin ve alınacak önlemlerin ivedilikle uygulandığı ifade edildi.

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecek destekle kütüphanesi bulunmayan okullarda kütüphane açılacak. Bu hususta okullarda yapılacak çalışmalar toplantıda ayrıntılı olarak ele alındı.

Kaynak Kitap Alınmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da önemle vurgulandığı üzere herhangi bir okul yöneticisi ya da öğretmen, öğrenci ve velileri yardımcı kaynak alımına zorlamayacak. MEB tarafından 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğretmen ve öğrencilerin faydalanması amacıyla hazırlanan ve her ayın ilk haftası yayımlanmaya devam edecek olan yardımcı kaynak destek paketleri kullanılacak.

Türkiye Geneli “Kazanım Değerlendirme Uygulaması” Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde Kovid-19 salgın sürecinden kaynaklı ortaya çıkan geçmiş öğrenme kayıplarının tespit edilerek değerlendirilmesi amacıyla ortaokul 7-8 ve lise 11-12. sınıflara yönelik “Kazanım Değerlendirme Uygulaması” yapılacak. Sınavlar liselere ve yükseköğretime geçiş sınavlarında uygulan tedbirlere uygun olarak aynı ciddiyetle yapılacak, gerçek sınavların bir provası şeklinde uygulanacak.

Tüm illerde aynı zamanda yapılacak olan sınavlar Ölçme Değerlendirme Merkezleri koordinesinde gerçekleştirilecek. 7 ve 8. Sınıflar 26 Ekim’de, 11 ve 12. sınıflar ise 27 Ekim saat 09.00’da başlayacak sınava okullarında yüz yüze olarak katılacak.

Nevşehir’den toplam 15 bin 685 öğrenci sınava katılacak. Sınavda 7 ve 8. sınıflar için Türkçe, matematik, fen bilimleri; 11 ve 12. sınıflar için Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji derslerinden sorular yer alacak.

Toplantı sonunda İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, kurum ve okul müdürlerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi diledi.