İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Şube Müdürü Alaaddin Çakırci ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu, Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu I ve II. Kademe Nevşehir Özel Eğitim Anaokulunda özel öğrencilerle bir araya geldi.

Okulların idareci ve öğretmenlerinden okulların eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, özel eğitim öğrencileriyle yakından ilgilendi. Öğrencilerin büyük sevgi ve ilgisiyle karşılaşan Demir, özel eğitim öğrencilerinin topluma kazandırılması ve kendine güvenen bireyler haline gelebilmeleri için özel eğitim öğretmenlerinin gayretle çalıştıklarını belirtti. Öğretmenlerin gösterdiği ilgi, sevgi ve sabırla özel öğrencilerin pek çok bilgi ve beceriyi kazanabildiğini vurguladı.

Demir; “Öğrencilerimize en iyi eğitim imkânlarını sağlamak ve gelişimlerine katkıda bulunmak bizim en önemli görevimizdir. Nevşehir Millî Eğitim Müdürlüğü olarak özel çocuklarımız ve aileleri için elimizden geleni yapmakta, onların her zaman yanlarında yer almaktayız. Engelli öğrencilerimizin kendilerini toplum içinde ifade edebilmelerine yönelik çalışmaların onların mutlu olmaları için önemli olduğunun farkındayız. Bu bilinçle, engelli öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinden en iyi şekilde faydalanmaları için çaba göstermekteyiz. Azimleriyle ve hayata tutunuşlarıyla bizlere örnek olan engelli öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, sabırları ve sevgileriyle yanlarında yer alan ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Büyük bir özveri ile çalışan idareci ve öğretmenlere görevlerini en güzel şekilde, fedakârca yerine getirdikleri için teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, “Mutlu ve huzurlu bir toplum olabilmek için engelli bireylerimizi koşulsuz sevmeli, onların her zaman yanlarında olmalı ve bu konuda farkındalığı artırmalıyız. Onları hayatın her alanına dâhil ederek desteklemeli ve sorunlarını çözmede yardımcı olmalıyız. Yaşamın hızlı akışı içerisinde onları unutmamalı, hayatı paylaşmak için engelin olmadığını fark etmeliyiz.” açıklamasında bulundu.