Nevşehir’de “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında H. Asım Atabilen İlkokulu ve Şehit Semih Turgut Ortaokulunda kurulan kütüphanelerin açılışı Vali İnci Sezer Becel ve İl Milli Eğitim Müdürün Murat Demir’in katılımıyla yapıldı.

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesiyle İlimizde 36 Kütüphane Kuruldu, 17 Okulumuzun Koridoruna Raf Yapıldı”

Öğrencilere okuma kültürünü kazandırarak öğrencilerin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesiyle Nevşehir’de 36 okulda kütüphane kuruldu. Ayrıca 17 okulun koridorlarına da raf yapıldı.

“Nevşehir’imiz Ülke Genelinde Kütüphane Kurulumunu İlk Bitiren İki İlden Biri”

H. Asım Atabilen İlkokulu ve Şehit Semih Turgut Ortaokulunda kurulan kütüphanelerin açılışında kurdele kesiminden sonra kütüphanelerdeki kitapları inceleyen Vali İnci Sezer Becel; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi ile okullarımızda kurulan kütüphanelerimizin açılışını gerçekleştirmek bizleri sevindiriyor. Nevşehir’imiz bu proje ile ülkemiz genelinde kütüphane kurulumlarını ilk bitiren iki ilden birisi. Bu başarıdan dolayı İl Millî Eğitim Müdürümüz Murat Demir’e ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Kütüphaneler hayatımızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Eğitimin ve okulların kalbi olan kütüphanelerimizde çocuklarımız kitaplarla dost olacak onlardan en güzel şekilde istifade edecektir. Kütüphanelerimiz öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ilimize hayırlı olsun.” diyerek öğrencilerle kitaplar hakkında sohbet etti.

“26 Kasım’da Kütüphane Kurulumlarını Tamamladık, Aralık Ayı Sonuna Kadar Tüm Kütüphanelerimiz Açılacak”

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir de; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi ile yoğun bir çalışma içerisine girdik. İlimiz genelinde hızlı bir alan taraması yaparak kütüphanesi olmayan okullarımızı belirledik. Kütüphanesi olmayan okullarımızın mobilyalarını Meslek Lisemizin üretimiyle sağlayarak kısa süre içerisinde kitapları temin ettik.  26 Kasım tarihinde kütüphanelerimizin kurulumunu tamamladık. Aralık ayı sonuna kadar tüm kütüphanelerimizin açılışını yaparak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız.

Sevgili öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlarken onlara okuma kültürünü kazandırmak bizler için çok önemli. Ancak bu şekilde araştıran, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirebileceğimize inanıyor; kütüphanelerimize çok önem veriyoruz. Kütüphanelerimiz ilimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. ” dedi.