Okulda yapılarak Nevşehir?de dağıtılacak olan ?Kardeşlik Aşuresine? velilerin ve öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Öğrenciler evlerinden getirdikleri fındık, nohut, kuru üzüm, kayısı, nar gibi aşurelik malzemeleri okul aşçısına teslim ettiler.

Okul yemekhanesinde pişirilecek 2000 kişilik kardeşlik aşuresi yine öğrenciler tarafından Nevşehir?de devlet hastanesinde ve hükümet konağında vatandaşlara ikram edilecek.

Özel Lara Koleji müdürü Ulaş İnönü konuya dair yaptığı açıklamada ?Okul olarak öğrencilerimize milli ve manevi değerleri kazandırmak istiyoruz. Bu yıl kaynatacağımız aşure kazanında da herkesin katkısı olmasını arzu ettik. Herkes evinde aşure pişiremeyebilir ama okulumuzda kaynayan kazana destek verebilir düşüncesinden yola çıktık.

Bilindiği üzere aşure gününde pişirilmesi ve dağıtılması adet haline gelen aşure tatlısı kaynaşmaya, birleşmeye bir sebeptir. Sevginin ifadesi, bolluğun, bereketin simgesi olarak o günde aşure tatlısının pişirilip dağıtılması çok güzel bir gelenektir.

Zira insanların kaynaşmasını, birliğini, kardeşliğini sağlayan her şey güzeldir. Zaten onlarca hububatın kaynaşmasıyla oluşan aşure tatlısı, kaynaşmanın ve kardeşliğin simgesi olmuştur.

O halde toplumun kaynaşmasına ve birleşmesine katkı sağlayan her şey bizim için değerlidir? şeklinde konuştu.
Haber: Esma ÖNCÜL