Nevşehir’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel okul konforunda ilk kez fen ve sosyal bilimler proje okulu olarak “Hem karakter, hem kariyer” sloganı ile 2017 yılında eğitime başlayan, fen müfredatı uygulayan okul, sosyal ve kültürel bir çok etkinliğe imzasını attı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Veli Sağır; "İlk günden yoğun ilgi ile karşılanan okulumuzda birbirinden değerli, tecrübeli öğretmen kadromuzun 4 yıllık eğitim döneminde verdiği emeğin meyvelerini topladığı bu dönem, bizim için çok heyecan verici olduğu kadar motive edici de olmuştur. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrencilerimizden gelen birbirinden güzel haberler ve başarı sıralamaları üzerimizden tüm yılın yorgunluğunu alıp yerini tatlı bir sevince bırakmıştır.

Bu dönemde 53 öğrencimiz okulumuzun ilk mezunu oldu ve Nevşehir’de 2021 yılı YKS sınavlarına girdi. Devlet okulları arasında sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarındaki sıralamada Nevşehir il 1.cileri okulumuzdan çıktı.

2021 YKS Türkiye sıralamasında ilk 100’de1 derece, ilk 500’de 2 derece, ilk binde 4 derece, ilk 5 binde 9 derece, ilk 10 binde 13 derece, ilk 20 binde 20 derece elde edildi.

Bu başarıda emeği geçen değerli ekip arkadaşlarıma, bizlere sonuna kadar inanan ve desteğini esirgemeyen velilerimize ve sırf bugün elde edeceği mutluluk için yılmadan ter döken, çalışan öğrencilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum." dedi.