Urgenç ve yönetim kurulu üyeleri karşılaştıkları sorunlara çözüm üretip, yerelde ve ulusalda yaptıkları çalışmaları öğretmenler odasında öğretmenlere, memur odalarına memurlara uğrayarak anlatıyorlar. Türk Eğitim Sen yönetimi, ziyaret kapsamında Derinkuyu ilçede bulunan Yazıhüyük Gazi İlkokulu ve Yazıhüyük Ortaokuna uğrayarak eğitim çalışanlarına misafir oldular.

Urgenç, ziyaret kapsamında öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada Andımız ile ilgili Danıştay kararı, MEB'in tutumunu diğer sendikaların Andımıza bakışını, 3600 ek gösterge ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

Urgenç, konuşmasında %3.5'luk bir zammın  fiyasko olduğunu o gün buna imza atanların umarım Türkiye Kamu Sen'in duruşunu anlamış olacağını ümit ediyorum dedi.

Memurun enflasyon karşısında ezildiğini en az %26 zam talep ettiklerini belirten Başkan Urgenç, yaptığı açıklamada “Türk Eğitim Sen bu ülkenin ve eğitimcinin sigortası, tehlikelere karşı erken uyarı sistemi ve Milli refleksidir. MEB'in dış etkenler tarafından kontrol edilmesinin karşısında duracağız. Okullarda öğretmenin itibarının çeşitli vakıf dernek ve cemaatler tarafından zedelenmesine izin vermeyeceğiz” diyerek almış oldukları 5 eylem kararını eğitimcilerle paylaştı.

Ziyaret edilen okullarda eğitimciler talep ve düşüncelerini Türk Eğitim Sen yönetimine aktardı.