Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, açıklanan TÜİK enflasyon oranları ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı zam açıklamasından sonra açıklama yaparak; “Yapılan zam oranlarını kabul etmiyoruz. Memur reel enflasyon karşısında ezilmeye devam edecektir. Ek zam konusunda ısrarcıyız. Mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; “Ek zam şarttır. Sayın Cumhurbaşkanının memur maaşlarına yüzde 2,5 puan ekleneceğine yönelik açıklaması, memur maaşlarındaki erimeyi karşılamamakta, bu rakamlar ekonomik gerçeklerle de bağdaşmamaktadır. Bu noktada enflasyon farkı ile maaşlara yapılacak 2022 yılı artışları birbirine karıştırılmamalıdır. Yüzde 22,46'lık enflasyon farkı, memur ve emeklilerin 2021 yılından kalan mahsuplaşmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanının yüzde 2,5 oranındaki artışı ise 2022 maaş zammını yüzde 5+7'den yüzde 7,5+7'ye yükseltmiştir. Dolayısıyla 2022 yılında yüzde 7,5+7'lik zam memurlarımızın ve emeklerimizin ekonomik sorunlarını çözmekten uzaktır. Ayrıca bu oranlar Türkiye Kamu-Sen'in ek zam talebini de karşılamamaktadır. Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen olarak, memurlarımızın ve emeklerimizin yaşanan yüksek oranlı enflasyondan korunması, alım güçlerinin yükseltilmesi için ek zam yapılması, refah payı verilmesi konusundaki taleplerimizde ısrarlı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Urgenç; “Ek zam eylemlerimizi alanlarda yaparken ek protokol yaptık zam alacağız. Türkiye Kamu Sen, Türk Eğitim Sen Valilikler önünde ne toplanıyor niye bağırıyor diye eylem kırıcılığı yapanlar zam oranı tam da sizin istediğiniz gibi hem de buçuklu 2.5. Sizin için bu oranlar makul olabilir ama çalışanlar için makul değil. Türkiye Kamu Sen olarak mücadeleye devam edeceğiz. Burada takdir kamuoyunundur. Yıllardır yetkili olan sendika işverenin saha sorumluluğunu yerine getirerek çalışanları açlığa yoksulluğa sevk etmiştir.

Yüzde 30 zam diyorlar. Tüm ürünlere yüzde 50 ile yüzde 126 arasında zam yapıp TÜİK'in enflasyon farkına zam demek insanın aklıyla alay etmek oluyor? Kabul etmiyoruz. Memura ve emekliye ek zam zaruridir. Enflasyon farkı ‘Zam’ değildir. Seyyanen zam ve refah payı verilmezse çalışanlar ve emekliler yoksulluk sınırı altında açlığa mahkum edilmiş demektir.” diye konuştu.