Vali İnci Sezer Becel, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile birlikte Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Ziyarette Vali Becel, okul idarecilerinden okulların genel durumu ve eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Okullardaki atölyeleri ve uygulama otelini gezen Vali Becel, buralarda incelemelerde bulundu.

“Meslek Liseleri Öğrencilere Genç Yaşta Meslek Bilinci Kazandırarak Kaliteli Eleman Yetişmesini Sağlıyor”

Vali Becel, yaptığı açıklamada; “Meslek Liseleri eğitim hayatının vazgeçilmezidir, onlara ülke olarak ihtiyacımız var. Meslek liseleri öğrencilere genç yaşta meslek bilinci kazandırarak kaliteli eleman yetişmesini sağlamaktadır. Son yıllarda meslek liselerine verilen önemin daha da artmasıyla bu liselerimiz canlanmış, üretimlerini ve hizmetlerini artırmışlardır. İlimizde de meslek liselerimiz gerek atölyelerdeki üretimleriyle gerek uygulama otelindeki hizmetleriyle pek çok katkı sunmaktadır. Meslek Lisesini tercih eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diyerek öğrencilere meslekleriyle ilgili üniversite eğitimi de alarak kendilerini geliştirmeleri tavsiyelerinde bulundu.

“Meslekî Açıdan Yeterli, Ahlaklı, Yenilikçi, Gi¬rişimci, Üretken, Ekonomiye Değer Katan İş Gücü Yetiştirmeyi Amaçlıyoruz”

İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir de; “Eğitimin tüm paydaşlarıyla birlikte aldığımız tedbirler neticesinde kıymetli öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizle sağlıklı bir şekilde yüz yüze eğitime devam etmekteyiz. Tedbirlere hassasiyetle uydukları için idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

İlimizdeki meslek liselerimizi hep birlikte daha nitelikli hale getirip öğrencilerimizi işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu becerilerle tam donanımlı olarak yetiştireceğiz. Meslekî açıdan yeterli, ahlaklı, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan iş gücü yetiştirmek amacıyla çalışacağız. Bu amaç doğrultusunda uygun öğrenme ortamları sunan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sevgili yavrularımıza başarılar diliyoruz.” açıklamasında bulundu.