Vali İnci Sezer Becel, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve İnşaat Emlak Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş ile birlikte il merkezinde yapımı devam eden okul ve pansiyon binası inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Vali Becel, TOKİ tarafından yapılan 1410 konutluk 5. etap bölgesinde bulunan 24 derslikli okul binası, devlet yatırım programı kapsamında Bekdik mahallesinde yapımı devam eden 16 derslikli Anadolu Lisesi binası, Güzelyurt mahallesinde bulunan Güzel Sanatlar Lisesi binası ve iki adet öğrenci pansiyon binası ile hayırsever Fevzi Dirikoç tarafından yaptırılacak 16 derslikli meslek lisesi binası inşaatlarında incelemelerde bulunarak teknik eleman ve yüklenicilerden inşaatlar ile ilgili bilgi aldı.

Vali Becel; "Ülkemizin gelişmesinde en etkili temel taşlardan olan eğitime yapılan yatırımlarla Nevşehir'e kazandırılan modern eğitim öğretim yuvaları şehrimize büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yeni okul ve pansiyon binalarının en kısa zamanda tamamlanarak yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi için çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini belirterek Vali Becel'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.