Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu Fine Fairy Tales Projesi ile e-Twinning Platformunda

Nevşehir’in başarılı okullarından Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu Romanya, Sırbistan ve Ürdün’den üç yabancı ortağıyla birlikte Fine Fairy Tales adlı bir projeyle e-Twinning platformunda yer aldı.

Uzaktan eğitim dönemini canlı derslerle geçiren Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu, farkındalık oluşturan çalışmalara devam ediyor. Okul, İngilizce Öğretmeni Dudu Dilek Barış koordinatörlüğünde 7. sınıf öğrencilerinin aktif olarak katıldığı Fine Fairy Tales adlı e-Twinning projesinde yer aldı.

Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Yaşar Altuner; “Öğrencilerimiz bu projeyle birlikte İngilizce masallar anlatarak farklı şehirlerdeki ve ülkelerdeki öğretmen ve öğrencilerle iletişim kurabilecekler ve onların kültürel değerleriyle ilgili bilgi edinebilecekler. Böylece kültürler arası aktarımın yanı sıra masallar ile İngilizceyi daha eğlenceli bir şekilde öğrenme, öğretme ve hayatlarının bir parçası haline getirme şansı elde edecekler. Öğretmen ve öğrenciler arası fikir alışverişleri ile ortak ürünler hazırlayarak etkileşim içinde dili kullanabilecekler. Hayati önem taşıyan teknoloji kullanımıyla ilgili kendilerini geliştirecekler. Çeşitli Web 2 araçlarını, (Movie Maker, Canva, Padlet, Chatterpix, Word Art, Kahoot) kullanabilecekler. Biz bu proje ile öğrencilerimize gelişimi vadediyoruz. Ulusal ve uluslararası kalite etiketi ödülü almak gibi bir hayalimiz var.” dedi.

Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu Wonder(full) Learning Projesi ile e-Twinning Platformunda

Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu İtalya’dan iki, Romanya’dan bir yabancı ortağıyla birlikte Wonder(full) Learning adlı bir projeyle e[1]Twinning platformunda yer aldı.

Uzaktan eğitim dönemini canlı derslerle geçiren Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu; farkındalık oluşturan çalışmalara devam ediyor. Okul, İngilizce Öğretmeni Dudu Dilek Barış koordinatörlüğünde 7. sınıf öğrencilerinin aktif olarak katıldığı Wonder(full) Learning adlı e-Twinning projesinde yer aldı.

Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Yaşar Altuner; “Öğrencilerimiz bu projeyle birlikte İngilizceyi aktif olarak kullanacak, materyal tasarlayacak, tasarladıkları materyalleri İngilizce edinimleri için kullanacaklar. Proje kapsamında düzenlenen İngilizce ve Türkçe seminerler sayesinde yetkin kişilerden eğitim alabilecekler. Ayrıca platformdaki yabancı ve Türk arkadaşlarıyla iletişim kurabilecek ve bugün hayati önem taşıyan teknoloji kullanımıyla ilgili kendilerini geliştirecekler. Çeşitli web 2 araçlarını (Renderforest, Wordmint, Wordwall, Movie Maker, Canva, Padlet, Chatterpix) kullanabilecekler. Biz bu proje ile öğrencilerimize gelişimi vadediyoruz. Bu e- Twinning çalışmasıyla, ulusal ve uluslararası kalite etiketi ödülü almak gibi bir hayalimiz var.” dedi.