Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı İsmail Ördü, beraberinde Nevşehir´deki çeşitli oda başkanları ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın “Dolarlarınızı bozdurun” çağrısına destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Türkiye´nin bugüne kadar birçok badire atlattığını ve bu badireden de kurtulacağını söyleyen Ördü, “Biz Nevşehir olarak Cumhurbaşkanımızın bu söylemine sonuna kadar katılıyoruz. Doların yükselişinin ülkemizdeki ekonomi ile alakalı olmadığı kanaatindeyiz. Türkiye bütün dünyada yaşanan küresel krizi atlattı bu kadar etkilenmedi. Petrol krizleri oldu, Dolar´da bu kadar yükseliş görülmedi.” dedi.

Türkiye´ye ekonomik yönden darbe vurulmak istendiğini ifade eden Ördü, “Şu anda hiçbir yerde bir şey yokken Türkiye´de Dolar´ın bu şekilde yükseliyor olması tıpkı Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi Türkiye´ye ekonomik yönden bir darbe vurmanın gayreti ve amacıdır. 6 yıldır savaşta olan komşumuz Suriye‘nin para birimi TL karşısında değer kaybederken son bir ay içerisinde Suriye parasının TL karşısında değer kazanması da son derece manidardır.” diye konuştu. 

“Cumhurbaşkanımızın çağrısına katılıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısına sonuna kadar katıldıklarını vurgulayan Ördü, “Cumhurbaşkanımızın çağrısına katılıyoruz. Dolarınız, Euro´nuz varsa bunları üretime, Türk parasına, gayrı menkule, altına yönlendirin. Dolar ve Euro‘yu bozdurarak Türk insanının isterse neler  yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterin.” dedi.

“Nevşehir´e çok görev düşüyor”

Dolar bozdurma konusunda Nevşehir´e daha fazla görev düştüğünü kaydeden Ördü, “Türkiye´de nüfus oranına göre en fazla bankalarda döviz bazında mevduat hesabı olan il Nevşehir. Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Niğde gibi illerde bankalarda en fazla dövizi olan iler arasında.  Özellikle Anadolu insanının diğer illere nazaran biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İşyeri sahiplerine çağrı

İşyeri sahiplerine de çağrıda bulunan Ördü, “Bizim esnaf ve sanatkarlarımızın büyük bölümü gayrimenkullerde Euro ve Dolar üzerinden kirada oturuyorlar. Biz bu saatten itibaren hiçbir şekilde böyle işyeri kiralanmaması çağrısında bulunuyoruz. Mülk sahiplerine de bu şekilde esnaf ve sanatkarlarımızı döviz bazında kiraya vererek daha da fazla sıkıntıya sokmamaları çağrısında bulunuyoruz.” diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü