Kozaklı Grand Termal Otelde 22-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye genelinde 273 izci liderinin buluşmasına Nevşehir Vali Yarımcısı Vural Demirtaş,

Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ile teknik ve eğitim kurul başkanları katıldı.

İzci Liderleri adına Bursa İzci Liderlerinden Erdinç Şen konuşmasında Türk gençliğinin gelişmesinde en etkili yol olan izcilikte Öğretmen İzci Liderlerinin Türkiye izciliğine daha fazla gayret ile daha fazla hizmet vereceklerini ifade etti.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı da, hedef kitle olan çocuk ve gençlere verilecek eğitimde birinci dereceden etkili olan öğretmenlerimizin aynı zamanda izci lideri olmaları sebebiyle Türk izciliğine çok büyük katkı sağladığını belirtti.

Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş ise, Ülkelerin gelişmesinde eğitimin önemini vurgulayarak, gençlerin hem zararlı alışkanlıklardan korunmasında hem de boş zamanlarının etkili ve verimli kullanılmasında izcilik çalışmalarının gerekli ve önemli olduğunu,

ayrıca günümüzde daha çok önem kazanan temiz çevre bilincinin yerleşmesi ve geleceğimizin daha güvenli olması anlamında izci liderlerine daha çok görev düştüğünü bu anlamda salonda bulunan öğretmenleri tebrik ettiğini söyledi.

Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru ise, İzcilik türesinden bahsederek, İzcilik çalışmalarının çok önemli olduğunu, günümüz çağında gençlerin topluma karşı göstermesi gereken değerler donanımını

bu tip çalışmalarla olumlu yönde davranış haline dönüştüğünü bir genci eğitmenin ve topluma yararlı hale getirmenin çok farklı yollarının olduğunu ancak en etkili yollardan birinin izcilik çalışması olduğuna inandığını belirtti.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven de, seminer çalışması için kaplıca şehri olan Kozaklı?yı tercih ettikleri için MEB İzcileri ve organizasyon ekibine teşekkür etti.

Kozaklı ilçesinin 8 bin yatak kapasitesine ulaştığını bu ve bundan daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasite ve tecrübede olduğunu belirterek,

tüm katılımcılara başarılı bir çalışma diledi. Güven, belediyemizin misyonu eğitim ve eğitimcilere her zaman yardım etmek diye konuştu.

Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru ve Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı?na günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı da protokol üyelerine izci nizamnamesini hediye etti.
HABER: Alpaslan Körükcü