Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NEVESOB) Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Muşkara Haber Gazetesi’nde çıkan “Yerli firmalar zincir marketlere karşı” haberimizin ardından açıklama yaptı.

Haberden dolayı gazetemizi kutlayan Pınarbaşı, Nevşehirli vatandaşlarımızı kendi esnafımızdan alışveriş yapmaya davet ediyorum. Zincir marketler hem esnafımıza hem de vatandaşın cebine zararlı.” dedi.

Pınarbaşı, “Esnafımız daima vatandaşın yanında. Süpermarket zincirleri gibi ürünlerinin fiyatını sürekli değiştirmiyor. Esnafımız çoğu zaman ürünlere gelen zamları sineye çekip eski fiyattan satıyor. Amacımız vatandaşın mağdur etmemek. Biz vatandaşımızın cebini düşünürken vatandaşımız da hem kendini hem de esnafımızı düşünerek hareket etmeli.” diye konuştu.

“Esnafımız vatandaşın yanında olduğunu kanıtladı”

Haberde de belirtildiği gibi aynı ürün fiyatlarının birbirinden çok farklı olduğunu kaydeden Pınarbaşı, şunları söyledi: “Hem süpermarket zincirinden hem kozmetik zincirinden hem de Nevşehirli esnaftan aynı ürünü alıyorsunuz ama süpermarket ve kozmetik zincirinden aldığınız ürünlere yüzde 100 gibi bir rakamı fazladan ödüyorsunuz. Bu esnafımızın ne kadar duyarlı olduğunun bir ispatıdır. Esnafımız daima vatandaşın yanında olduğunu kanıtlamıştır. Biz de aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Vatandaşlarımız yerli esnafı tercih etsin, hem kendi cebine hem de şehrin ekonomisine katkı sağlasın istiyoruz.”