Bankalar arası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, 2015 yılında, Türkiye´nin kredi kartı kullanımı bakımından Avrupa´da ilk sırada yer aldığını söyledi. Bankalararası Kart Merkezi´nin (BKM) araştırmasına göre, Türkiye, geçen sene yüzde 5´lik büyümeyle 171 milyon kredi kartı ve banka kartı rakamına ulaşılarak bu alanda Avrupa´nın zirvesine yerleşti.

Türkiye toplam kart sayısı 159 milyon olan İngiltere ve 134 milyon kart sayısına sahip Almanya´ya geride bıraktı. Avrupa´nın bir numaralı kart pazarı Türkiye´de, internetten kartla alışveriş de yüzde 32 artarak 22 milyona ulaştı. Bu da her 5 kredi kartından 2´sinin internetten ödeme yaptığı anlamına geliyor.

En fazla harcama Ramazan Bayramı´nda ve 14 Şubat Sevgililer gününde gerçekleşti. En çok harcama yapılan saat aralığı 17-00-18.00 arasında oldu.

Yüzde 15 büyüyen kartlı alışverişle geçen sene kartlardan tam 526 milyar TL çekildi. Kapadokya Muşkara Haber Gazetesinin ulusal düzeydeki haber çözüm ortağı Ajans Press´in araştırmasına göre son bir ayda, kredi kartları 903 habere konu oldu. Haber: Erdal Kesici