Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle Derinkuyu Özel Güneş Bakım Merkezi?nde kalan engellilere ebru sanatı kursu verildi.

Ebru Sanatçısı Ayşe Kahveci, geleneksel Türk İslam Sanatlarından Ebru?nun tarihi ve yapılışı hakkında bilgiler verdi. 

Ebru sanatının el yazması kitapların iç sayfalarını süslemesiyle başladığını belirten Kahveci, yirminci yüzyıla gelindiğinde bu sanatın el yazması kitapların arasından çıkıp müstakil bir sanat haline geldiğini ifade etti.

Ebru sanatının korunması gereken sanat varlıkları arasında yerini aldığını hatırlatan Kahveci,?Birkaç gün önce de UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası içerisinde korunması gereken sanat varlıkları arasında yerini aldı.

Bu bizim için sevindirici birşey.  Biz burada geçmişten geleceğe bir köprü kurmaya çalışıyoruz. Gençlik merkezimize bu imkanları sağladığı için teşekkür ederim? dedi.

Bilgilendirmenin ardından gençlik liderlerinin de yardımlarıyla engelliler hayal dünyasını kullanarak ebru çalışması yaptı. İlk kez ebru çalışması yapan engellilerin çok heyecanlıydı.

Kursun sonunda çalışmasını tamamlayan engellilere katılım belgesi Nevşehir Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ünal Kitapçı tarafından verildi.

Nevşehir Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ünal Kitapçı, bakanlık tarafından da teşvik edildiğini belirterek, haftanın belirli günlerinde gençlik merkezinde ebru kurslarının devam ettiğini ifade etti.

Kitapçı, engellilerin ebru çalışmaları engelliler haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerde sergileneceğini belirtti. Haber: Alpaslan Körükcü