Öğrencilerin ve genç bilim adamlarının katıldığı konferansta genel kurul oturumları ve Uluslararası İlişkiler Fakültesi'ndeki 14 bölümün çalışmaları yer aldı. Konferansa uzak ve yakın ülkelerdeki üniversitelerden 200'ün üzerinde öğrenci, yüksek lisans öğrencisi, doktora öğrencisi ve genç bilim insanı aktif olarak katıldı.

Fakülte Dekanı, Profesör Leila Delovarova, bu büyük ölçekli ve önemli etkinlikten dolayı tüm katılımcıları tebrik ederek, «Uluslararası Öğrenci ve Genç Bilim Adamları Konferansı «Farabi Dünyasının», genç bilim insanları ve bilim insanları tarafından bilimsel başarılarının sunulması için eşsiz bir platform olduğunu kaydetti. Öğrencilerin mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri yer». Konferansta bilimin çeşitli alanlarındaki teorik, deneysel ve uygulamalı nitelikteki raporlar gözden geçirildi. Konferansın sonunda 84 öğrenciye Rektörlük Diploması verildi.

14 kazanana 1.lik, 28 kazanana 2.lik ve 42 kazanana da 3.lük ödülü verildi.

Mart 2024, önceki yıllara göre 1,5 derece daha sıcak geçti Mart 2024, önceki yıllara göre 1,5 derece daha sıcak geçti

1.Derece Diploması sahibi Aruzhan Berikova: «Farabi Dünyası» bilimsel konferansına katılmak biz öğrenciler, doktora öğrencileri, genç bilim insanları için hem büyük bir sorumluluk hem de nadir bir başarıdır, çünkü bize araştırmalarımızın ve tartışmalarımızın sonuçlarını tartışabileceğimiz bir platform veriliyor, onlarla iletişim kuruyoruz. bilim insanları, onların geri bildirimlerini alıyor, yeni ve gelişime yararlı pek çok şey öğreniyor ve araştırmalarımızı da sunuyoruz»  dedi.

İkinci derece diploma sahibi Diana Omirzak, «Farabi Dünyası» konferansının öğrencilerin ve genç bilim insanlarının bilimsel araştırmalarını sergileyebilecekleri ve deneyim alışverişinde bulunabilecekleri eşsiz platformlardan biri olduğunu kaydetti. Uluslararası İlişkiler Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ayaulym Aitkul:

«Şu anda genç bilim insanlarının bilim yoluna girmesi, keşifler yapması çok önemli. Öğrencilerin potansiyelini ortaya çıkarmak «Farabi Dünyası»  bilimsel konferansının en önemli görevlerinden biridir. Bu tür bilimsel konferansların bilimin gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum».

Uluslararası bilimsel konferans «Farabi Dünyası»  çerçevesinde her yıl düzenlenen en iyi öğrenci yenilikçi projeleri yarışması, gençlerin araştırma ve yaratıcı potansiyelini açıkça ortaya koydu.

Yarışmanın kazananlarını tebrik ediyor, fikirlerini hayata geçirmelerinde başarılar diliyoruz!

Aigerim Smagulova

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler Fakültesi

Diplomatik Tercüme Bölümü

Editör: Mehmet Günay