Urgenç, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Yeni yılın tüm insanlığa huzur, mutluluk, barış, sağlık ve esenlikler getirmesini; tüm çalışanların emeğinin karşılığını aldığı, herkesin dünyanın nimetlerinden eşit bir şekilde yararlandığı, hak, hukuk ve adalet ilkelerinden tüm insanların eşit bir şekilde yararlandığı bir yıl olmasını dilerim.

Özelde ise 2019 yılının İslam dünyasına ve Aziz Türk milletine hayırlar getirmesi dileklerimle tüm dostlarımıza, arkadaşlarıma, emekçilere, sağlıklı ve mutlu bir gelecek dilerim.

2018 yılı ülkemizde, Ortadoğu’da Türk coğrafyasında İslam dünyasında çeşitli sıkıntılarla geçti. Yaşanan çatışma ortamları, emperyalizmin bölgedeki hedefleri, Ortadoğu’nun ve İslam dünyasının çatışma ortamında bir yılı geride bırakmasına neden oldu. Bölge insanlarımızda bundan etkilendi.

Özellikle Suriye’de Yemende Filistin’de ve Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk’ün yaşadığı İnsanlık dışı gelişmeler 2018 yılını hafızalarımızda hoş sedalar ile bırakmadı.

Öte yandan ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon karşısında çalışanların yaşadığı ekonomik sıkıntılar insanlarımızı olumsuz etkiledi. Diğer yandan kamu çalışanlarının maaşlarının enflasyon karşısında erimesinin yanında çalışanlara karşı yapılan ayrımcılığın ve ötekileştirmenin devam etmesi, hak, liyakat, adalet ilkelerinin işlememesi gibi nedenlerden dolayı 2018 yılını hayırla anmayacağımız bir yıl olarak tarihsel hafızamıza kaydettik.

2019 yılının Milli Birlik ve Beraberlik içerisinde birlikte yaşama duygumuzu besleyen her düzeyde liyakatin esas alındığı yaşananlardan ders çıkartıldığı, adaletli bir yönetim anlayışının esas alındığı bir yıl olmasını dilerim.

Bu ülkeyi karşılıksız seven, bayrak dalgalandığı zaman duygu yoğunluğundan gözleri yaşaran, haksızlığa uğradığında devleti ebedi müddet, devleti ebedi adalet anlayışıyla çalışan vatan sevdalılarının makam mafyalarına yenik düştüğü günlerin son bulması temennisiyle yeni yılda geleceğimize güzel bakalım güzel görelim. Güzel görelim güzel düşünelim, güzel düşünelim tüm güzellikler hayatlarımızın birer parçası olsun.

Türkiye güçlüdür, Türk Milleti büyüktür. Bir ve beraber olursak hep birlikte Büyük Türkiye’yi inşa edebiliriz. Güzel Vatanımız, ‘kurucumuz M.K. Atatürk’ün açtığı çağdaş uygarlık yolunda’ Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerleyişini kimse durduramayacaktır. Ortadoğu’yu kan ve gözyaşı ile anılır hale getirenler şanlı mirasın bölgede temsilcilerinin haklı dik duruşları sayesinde amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Emperyalizme karşı mazlumun gözyaşını ancak gücünü maziden alan bir medeniyetin temsilcisi olan Türkler silebilir.

Ülkemize yönelik iç ve dış terör örgütlerinin hedeflerine ulaşması devletimizin gücü ve milletimizin feraseti sayesinde hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Ülkemiz zorlu bir dönemeçten geçmiş, tecrübelerden ders çıkarmıştır.

öneticilerin Devlet bürokrasisinde yeni paralel ve dikey yapılanmalara asla izin vermeyeceği düşüncesi ile refah düzeyinin yüksek ve toplumsal huzurun sağlandığı güzel bir yıl olması dileklerimle yeni yıl hoş geldin. Merhaba 2019…” Haber: Mehmet Tolga Karaca