Göremeli gençleri bir araya getirmek için Mustafa Kantar, Hasan Serinsuyu, Kadir Sarıyürek ve Mustafa Durmuş önderliğinde Gençlik Birliği kuruldu. Birlik, etkinlik olarak Pazar günü göreme vadilerinde temizlik yaptı. Etkinliğe yaklaşık 150 kişi katıldı.

Nevşehir?in en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Göreme?de temiz bir çevreye dikkat çekmek isteyen 150?yi aşkın genç, doğal güzelliklerin yer aldığı vadilerde çöp toplama kampanyası düzenledi.

Göreme beldesinin yoğun turist ziyaretine sahne olan Görkün Dere, Zemi Vadisi ile Kılıçlar Vadisi?nde gençler çöp toplama kampanyası düzenleyen gençler, Göreme beldesinde bulunan yabancı turistlerin de katıldığı çöp toplama kampanyasında yaklaşık 4 saatte 150 torba çöp toplandı.

Birlik sözcüsü Mustafa Durmuş açıklamasında, amaçlarının Göreme?de yaşayan gençleri bir araya getirmek ve birliktelik ruhunu vermek olduğunu söyledi.

Gençleri çeşitli etkinliklerde kullanarak birlik ruhunu aşılamak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını kaydeden Durmuş, gençleri birliktelik çatısı altında toplayıp kültürümüzü canlandırmak, birlikteliği canlandırmak istiyoruz.

Hep birlikte olup kendi beldemiz için yapabileceğimizi yapacağız. Vadi temizlikleri olacak, kültürel etkinlikler, tiyatro etkinlikleri, müzik festivali düzenlemek istiyoruz dedi. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ