Nevşehir halkından öncelikle un, her türlü gıda, bakliyat, mutfak eşyası ve battaniye konusunda duyarlılık bekleniyor.

Kamu yararına faaliyet gösteren dernek olan Beşir Derneği Türkiye genelinde Semerkand vakfı işbirliğinde Büyük bir kampanya başlatmış oldu.

Kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle acil talep edilen malzemeler soba, odun, kömür, battaniye, gıda, bakliyat ve mutfak eşyaları olarak belirlendi.

Bunlardan başka çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi, kuru gıda, çabuk bozulmayacak diğer gıda maddelerine de ihtiyaç bulunuyor.

Beşir Derneği, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanlığı´nın onayı ile kamuya yararlı dernekler statüsünde resmi bir yardım derneği olarak faaliyetlerini yürütürken yapılan bağışlar resmi belge ile teslim alınmakta ve ihtiyaç sahibine de resmi belge ile teslim edilmektedir.

Semerkand Buhara ve Beşir Derneğine emanet edilen bağışlar hassasiyetle ve ibadet ruhuyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Halep´te tüm ihtiyaç sahipleri için iç karışıklığın çıktığı 2011 yılından beridir hiçbir ayrım yapmaksızın tüm Suriye halklarına yardım ulaştırmıştır.

Kampanyaya destek vermek isteyen kişiler HALEP yazıp 4042´ye her SMS attığında 5 TL bağış yapıyor ya da farklı yardımlarda bulunmak isteyen kişiler 0530 692 42 65-0530 412 38 88 numaralı telefondan irtibata geçerek yardımlarını ulaştırabiliyor. Mehmet Karaca