Toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Soley, SGK İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, resmi kurum ve kuruluşların personel birimi yetkilileri, mali müşavirler ve muhasebeciler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, Sosyal Güvenlik konusunda konunun ilgililerinin mevzuatlara ne kadar hâkim olursa, o derece de az problem yaşanacağını vurgulayarak, ?Sosyal Güvenlik mevzuatlarının iyi bilinmesi geri dönüşümü mümkün olmayan hatalarında önlenmesine sebep olacaktır.? Dedi.

Daha sonra söz alan Nevşehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit İnce?de Sosyal Güvenlik konusunda çıkan yeni uygulamaların işverenlere önemli yükümlülükler getirdiğini belirterek, ?Bu konuda işverenlerin maddi ve manevi sorumlulukları artıyor.

Yapılacak yeni düzenlemelerle işverenin sırtındaki yükün azaltılacağına inanıyorum.? Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Sigortalı Primler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Zeyyat Şahin, Sigortalı Primler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Karatepe ve Hüseyin Erkeç ile Sosyal Güvenlik Uzmanı Meryem Dündar katılımcılara, ?İşveren uygulamaları, sigorta prim teşviki, İşyeri Tescili, Sosyal Sigortalar İşlemler yönetmeliği? gibi konularda bilgiler verdiler.