Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mehmet Ceylan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Uğur Akgüller, belediye başkanları, turizmciler ve bazı muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ceylan, birlikle ilgili yanlış bir algının olduğunu ifade ederek, turizmcilerin tanıtımıyla ilgili birlik olarak algılanıyor dedi.

Ceylan, birliğin asıl amacının hizmet olduğunu ifade ederek, birlik altyapı hizmet birliği. Turizm bölgesinde yapılacak olan altyapı hizmetlerinin daha hızlı ve daha etkin bir şekilde yürütülmesi için oluşturulmuş olan bir birlik dedi.

Turizm bölgesindeki turizmcilerin yerel yöneticilerin birlikte yürüttükleri bir birlik olduğunu kaydeden Ceylan, birlik turizm ve kültür bakanlığının destekleriyle güzel hizmetlere vesile oluyor diye konuştu.

Vali Ceylan?ın konuşmasının ardından, ilk 2 yıl için birlik başkanı seçimi, ilk 2 yıl için 2 asıl 2 yedek başkan vekili seçimi, ilk 2 yıl için 2 asıl 2 yedek katip üye seçimi, bir yıl görev yapacak 5 asıl ve 5 yedek encümen üye seçimi, bir yıl görev yapacak 5 kişilik plan ve bütçe komisyonu seçimi yapıldı.

Daha sonra, 2013 yılı faaliyet raporu okunarak ibrazı, 2013 yılı kesin hesap raporunun görüşülmesi ve ibrazı, birlik tüzüğünün bazı maddelerinde değişiklik yapılması maddeleri ele alındı.

Toplantıda son olarak Kapadokya turizm bölgesi turistik işletme sınıfları ile üye olmayan ve hizmetten yararlanacak tesis ve işletmelerin KAP-HİB?e ödenecek katılım paylarının görüşülüp değerlendirilmesi yapıldı. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ