Törene; Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Garnizon Komutanı Serkan Kocamanoğlu, Belediye Başkanı İsmet İnce, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Erkin Turgut, ilçe protokolü, Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, ilçe daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, Avanos Şoförler ve Otomobilcileri Cemiyeti ve araç sürücüleri katıldı.

 Tören; Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. İlçedeki Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından kayıt altına alınan trafik ile ilgili istatistikî bilgiler verildi. İlköğretim okulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine dair şiirler ve kompozisyonlar okunduktan sonra, ilçe protokolü öğrencilere hediyeler takdim etti.

Ardından Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Garnizon Komutanı Serkan Kocamanoğlu, Belediye Başkanı İsmet İnce, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Erkin Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Alkan tarafından sürücülere kask ve ilk yardım çantası dağıtıldı. Karayolu Trafik Güvenliği günü ve Trafik haftası etkinlikleri araç korteji ile sona erdi.
Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ