MESLEK KURUŞU MENSUPLARINA SGK REFORMU BİLGİLENDİRMESİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Nevşehir?deki esnaf teşkilatları mensuplarına yönelik Sosyal Güvenlik Reformu ve reform sonrası ile ilgili olarak genel bilgilendirme yapıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonundaki bilgilendirme toplantısında SGK Başmüfettişi Sabahattin Şuval, Sosyal Güvenlik Reformu ve reform sonrası ile ilgili bilgi verdi.

Toplantıya, SGK İl Müdürü Asım Göveren, NEVESOB Başkan İsmail Ördü, oda başkanları ile esnaf odalarının genel sekreterleri izledi.

SGK Başmüfettişi Sabahattin Şuval, Ülkemizde gelinen noktada sosyal güvenlik sisteminin artık işlemez hale gelmesinden dolayı bir reform ihtiyacının ortaya çıktığını ve bunun da 2008 yılında gerçekleştirildiğini söyledi.

Şuval, "2008 öncesinde nüfusumuzun tamamı sosyal güvenlik çatısı altında değildi. Büyük bir kısmı sosyal güvenlik kurumlarının çatısı altında idi, ama tamamı değildi. Çalışan nüfus ile emekli nüfus arasındaki oran düşmeye başlamıştı. Bağladığımız aylıklar, elde ettiğimiz primlere oranla çok yüksekti. Belki emekli maaşları düşüktü, ama aldığımız primlere göre yüksek oranlarda seyrediyordu. 1992 yılından itibaren sistem açık vermeye başladı" dedi.

SGK Başmüfettişi Sabahattin Şuval, daha sonra yapılan iyileştirmeler ve bugüne olan yansımaları hakkında bilgiler aktardı.