Erdoğan mesajında, anne denince akla sevgi ve şefkatin geldiğini belirterek, kadına şiddeti kınadı. Erdoğan, ?Annemiz; varlığı içimizi ısıtan, yokluğu burnumuzu sızlatan kadın. Anne şefkattir, anne emektir, anne duadır.

Anne denilince hiç birimiz kadın, şiddet, taciz diye düşünmeyiz. Oysa kadın denilince mesafelendiğimiz kişilerdir, anneler. ?Kadına şiddet?in muhatabı olanlardır onlar. Anne olmak doğurmak değil büyütmek, üretmektir. 

Her kadının anne olduğu gerçeğiyle; tüm kadınlarımızın anneler günü kutlu olsun ve her gün siz annelerimizin şefkati, duası ve bereketiyle güzelleşsin? dedi.

Her türlü çile karşısında metanetle çocuklarını savunan, koruyan ve kollayan annelerimiz; milli ve manevi değerlere sahip evlatlar yetiştirmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar diyen Erdoğan

?Annelerimiz, kutsal bildiğimiz vatan savunmasında Şerife bacı, Nene hatun, Ayşe çavuş gibi kahraman olmuş; yeri geldiğinde de milletimize yol gösteren, önderlik eden kahramanların yetişmesinde büyük rol üstlenerek Hayme ana, İlbilge hatun olmuşlardır. Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum? ifadelerini kullandı.
Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ