Vali Aktaş mesajında, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılını hep birlikte kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

    Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir.

    Sevgili Gençler;    Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, Milli ve Manevi değerlerine sahip çıkan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Tarihin farklı dönemlerinde ve her ihtiyaç duyulduğunda olduğu gibi 19 Mayıs 1919’da tekrar ortaya çıkan milli ruh,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her bir ferdinin yüreğinde ümit ediyorum ki; sonsuza kadar yaşayacaktır. Geleceği ve bağımsızlığı uğruna bedel ödemek konusunda tereddüdü bulunmadığını, son olarak 15 Temmuz kalkışmasında gösteren bu milletin istikbali gençlere, bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi çok güveniyor, beklentilerimizi boşa çıkarmayacaklarına gönülden inanıyoruz. 

    Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Nevşehirli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum." ifadelerine yer verdi.