Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Garnizon Komutanı Jan. Kıd. Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, bazı kurum amirleri, hastane yöneticileri ve hastane personelleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Nevşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz Boyalı, devlet hastanesinden il dışına sevklerin yoğun bakım ünitesinin yetersiz olmasından dolayı çok fazla olduğunu belirterek, gerçekleştirilen yatırımlarla yoğun bakım ünitesinin kapasitesinin yüzde 70 oranında arttırıldığını ve il dışı sevklerin ciddi oranda düştüğünü söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver de konuşmasında, AK Parti döneminde sağlık konusunda Nevşehir?de bir devrim yaşandığını ifade etti.

Gizligider ise, AK Parti olarak hastanelere ve sağlık konusuna önem verdiklerini ifade ederek, hastaneye önemli yatırımlar yaparak birçok yeni cihazın kazandırıldığını söyledi. Yatırımların il dışına sevkleri de azatlığını kaydeden Gizligider, Nevşehir Devlet Hastanesi`ne 100 yataklı bir ek bina yapılmasının kararlaştırıldığını, bununda yakın zamanda ihalesine çıkılacağını söyledi.

Vali Ceylan da konuşmasında,  Türkiye Cumhuriyeti?nde sağlık konusunda yaşanan gelişmelerin dünyaya örnek olacağını belirterek, Türkiye`de 2003 yılından bu yana sağlık alanında önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından 14 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi ve Nükleer Tıp Merkezi`nin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesi Vali Ceylan, AK Parti Milletvekilleri Feralan, Göktürk, Gizligider, Belediye Başkanı Ünver ve Cumhuriyet Başsavcısı Güler ve hastane yöneticileri tarafından kesildi. HABER: Alpaslan Körükcü