Ticaret Borsası konferans salonunda, Müftülük tarafından yapılan imamlar ve müezzinler aylık mutat toplantısına Vali Mehmet Ceylan da katıldı. Toplantının açılışında konuşan Ceylan, hepimiz kamu hizmeti yapıyoruz diyerek, sizler din hizmetleri konusunda vatandaşı aydınlatıyorsunuz.

Hepimizin en öncelikli amacı vatandaşa hizmet. Yapmış olduğunuz hizmet vatandaşa dini konularda hem önderlik yapma, hem onların dini vecibelerini yerine getirmelerinde yardımcı olmak dedi. Kendini yetiştirmenin önemine değinen Ceylan, ?Önemli olan konulardan birisi kendimizi öncelikli olarak yetiştirmek.

Eğer biz yapmış olduğumuz hizmetin sunumunda gerekli bilgi donanımına sahipsek vereceğimiz hizmette o kadar etkin ve verimli olur? diye konuştu. Ceylan şöyle devam etti: ?Din görevlileri bilgi donanımları yeterli, örnek ve saygın kişiler olmalı.

Nevşehir bu konuda Türkiye`deki örnek şehirlerden biri. Küçük bir il olmasına karşın birbirini seven, sayan, hoşgörülü ve dini açıdan muhafazakar bir şehir. Din görevlileri cami ve kurslara gelen vatandaşlara sadece dini yönden değil sosyal, eğitim ve sağlık alanında da yardımcı olmalı.

Özellikle eğitim konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmanızı bekliyoruz. Sosyal, eğitim ve sağlık konularında vatandaşlarımızı nasıl hizmet alabilecekleri konusunda yönlendirebilirsiniz. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var.? Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ