Kozaklı Belediyesi öncülüğünde yapılan çalışmalara bölgede bulunan oteller, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, ilçenin yeşillendirilmesi için başlattıkları çalışmalar kapsamında yaklaşık 65 bin ağaç diktiklerini belirtti.

Kozaklı?da yaşayan, otellere gelerek şifa bulan herkesin bir ağacı olması için kampanya başlattıklarını belirten Güven ?önce Kozaklılı hemşerilerimizle bu işe başladık. Her Kozaklılının doğduğu topraklarda bir ağacı mutlaka olmasını istiyoruz.

Bu kapsamda temin ettiğimiz fidanları belirlediğimiz alana dikmek için çağrı yaptık. Vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. İlçemizde bulunan otellerde çalışan personeller, öğrencilerde boş zamanlarında ellerine kürek alarak fidan dikim kampanyamıza destek verdiler. Hepsine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

İlçede çeşitli alanlara 65 bin civarında mavi ladin, topak asya, dut, akasya ve çam başta olmak üzere farklı çeşitlerde fidan diktiklerini belirten Güven,

?Şifa kapısı Kozaklı?yı kaplıcalarıyla olduğu gibi havasıyla ve yeşil alanlarıyla da örnek bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz? dedi.

İlçede boş bulunan çok sayıda alanı ıslah ederek park haline
dönüştürdüklerini kaydeden Güven, bu alanları gerek ağaçlandırmayla gerekse çardaklarla daha güzel bir hale getirdiklerini, ailece oturup piknik yapılabilecek alanlar oluşturduklarını söyledi.

Ağaçlandırma faaliyetlerine Buruncuk Mahallesi ve mezarlıktan başlandığını kaydeden Güven, zamanla ilçe mezarlığı ile kaplıca bölgesini tamamen ağaçlandırmak istediklerini belirtti.
Haber: Erdal Kesici