Kapadokya Alanının tarihî ve kültürel değerleri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesine ilişkin hususları amaçlayan Kapadokya Alanı Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamada; "Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 1 Haziran 2019 Cumartesi tarihli ve 30791 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek takdirleriyle yürürlüğe girmiştir. Kapadokya Alan Başkanlığı Nevşehir’imize, ülkemize hayırlı olsun" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe de açıklamasında, “Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 1 Haziran 2019 Cumartesi tarihli ve 30791 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yürürlüğe girmiştir. Kapadokya Alan Başkanlığı Nevşehir’e ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.