AFWEU CEO'su Aydın Açık Ürgüp Yunak Evleri'nde düzenlediği basın toplantısında, pandemi sürecinden ve yoğun bir çalışma döneminden sonra böyle bir organizasyonun Kapadokya gibi dünyaca ünlü kültür merkezlerinden birinde yapılıyor olmasının oldukça anlamlı olduğunu belirtti. Bölgenin kültürel değerlerinin moda gibi tüm dünyanın etkileşim içerisinde olduğu bir büyük sektör ile buluşmasının tanıtım açısından ciddi katkılar sağlayacağını aktaran Açık şöyle konuştu: "Tüm dünyada yaşanan pandemi nedeniyle, moda ve kültür haftalarının online olarak yapıldığı bir süreçte, 36 dünya ülkesinden 40 manken, moda tasarımcısı ve sanatçıyı Kapadokya Fashion Week'de bir araya getirmek, ülkemizde böyle bir organizasyonun oldukça rahat bir şekilde yapılabildiğini de tüm dünyaya gösterdi. Bölgenin kültürel zenginliğini moda sektörünün de dikkatine sunmak ve buradaki tarihi mirası ve kadim kültürü, haftamıza katılan manken, moda tasarımcıları ve sanatçılar aracılığıyla dünyaya taşımak amacındayız." dedi.

Kreatif Direktör Latoya Rijssen ise ilk kez geldiği Kapadokya'da adeta büyülendiğini söyledi. Kapadokya bölgesinin oldukça köklü bir medeniyete sahne olduğunu öğrendiğini belirten Rıjssen, moda ile birlikte bu kültürel etkileşimi de öncelikli olarak Avrupa'ya taşıma arzusu içerisinde olduklarını ifade etti.

25 Eylül'de başlayacak Kapadokya Fashion Week’de moda tasarımcıları 2021-2022 Bahar ve Sonbahar kreasyonlarını Ürgüp Yunak Evleri'nde oluşturulacak platformda sahneleyecekler. Ayrıca 1940 ve 1950 yıllarına ait kadın giysileri de yine mankenler tarafından düzenlenecek defile ile nostalji defilesinde tanıtılacak.