Kapadokya'da doğa tutkunu kayak sporcuları, karla kaplanan vadilerde peribacaları arasında kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Kapadokya Eğitim Kültür Turizm ve Doğa Sporları Kulübü (KAPSED) üyesi İsmet Kılıç ve İsmail Enes Bozkurt, kış mevsiminde beyaza bürünerek güzel görüntülerin ortaya çıktığı bölgede kayak yaparak hem doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin içinde eşsiz bir deneyim yaşıyor hem de bu anları görüntüleyerek bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor.

Ürgüp'te yaşayan kayakçı Kılıç, yaptığı açıklamada, hafta sonları Erciyes'e giderek, mesai günlerinde de Kapadokya'da vadilerde peribacaları arasında kayak yaptıklarını söyledi.

Zaman zaman karşılaştıkları turistlerin kendilerini şaşkınlıkla izlediklerini aktaran Kılıç, doğal kaya oluşumları arasında kayak yapmanın heyecan verici olduğunu ifade etti.

"Extreme sporları sevenleri Kapadokya'ya davet ediyoruz"

Kılıç, fırsat buldukları zaman bölgede kayak yaptıklarını belirterek, "Bölge kaymak için elverişli değil ama extreme sporculara uygun. Biraz tehlikeli. Bir hevesle başladık ama devamı da gelecek. Kar fazla olduğu zaman kayak yapmak gerçekten çok keyifli. Extreme doğa sporlarını seven misafirlerimizi Kapadokya'ya davet ediyoruz çünkü peribacaları arasında kaymak çok keyifli." diye konuştu.

Peribacaları arasında kayak sporunun bölge için alternatif bir faaliyet olabileceğini dile getiren Kılıç, "Burada gerçekten farklı bir ambiyans var. Balon manzarasında, yanınızdan atlar giderken ya da ATV turlarının yapıldığı bir anda board ya da kızakla kayıyorsunuz. Bu çok farklı bir tecrübe." dedi.

Meraklıların sayısı artıyor

Kayak sporcularından İsmail Enes Bozkurt da sosyal medyada paylaştıkları görsellerin ardından birçok meraklının bölgede kayak yapmaya başladığını, Göreme, Uçhisar beldeleri ile Ürgüp ilçesi çevresindeki vadilerde zaman zaman çok sayıda sporcunun aynı anda kayak yaptığını anlattı.

Bozkurt, 7 yaşından beri kayak yaptığını belirterek, "Sürekli Erciyes'e gidemediğimizden Kapadokya'da kayak yapmayı denedik ve sevdik. Burada kayak yaptığımızı gören arkadaşlarım hayranlık duyuyor ve onlar da kayak yapmak istediklerini söylüyor. Katılımcı sayımız gittikçe artacaktır." ifadelerini kullandı.