Çanakkale'de uygulanan Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı uygulamasının gelişmiş modeli bu sefer de Kapadokya'ya uygulanacak. İsmi henüz netleştirilmeyen kulislere ise 'Kapadokya Bölge Özel Otoritesi' olarak yansıyan modelle Kapadokya'nın gelişmesinde ve tanıtımında engel teşkil edecek tüm aksaklıklara hızla çözüm üretilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a sunulan model Bakan'dan da destek aldı. Modelin Meclis'ten geçmesi halinde 1 - 1,5 yıl içerisinde bölgede uygulanmaya başlanabileceği belirtiliyor.

Japonları tahtından etti

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve dünyada eşi benzeri görülmemiş doğal güzelliklere sahip Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde ilgi son yıllarda git gide artarken bölgedeki turist profilinde de ciddi değişiklikler yaşanmaya başladı. Bir dönem Japonların en fazla ziyaret ettiği bölge son yıllarda Çinlilerin akınına uğramış durumda. Öyle ki bölgeye gelen Çinli turist sayısı ile Japonlar birincilik tahtından olmuş gözüküyor.

Çinli turist sayısı iki katına çıktı

Bölgedeki doğal oluşumların, yer altı ve yer üstü güzelliklerin dünyada eşi benzeri olmadığını bunun yanı sıra çok kaliteli konaklama imkanlarına sahip bölgenin ayrıca yılın 280 günü balon uçurma imkanının bulunduğu dünyadaki tek yer olmasından kaynaklı Kapadokya'nın turistlerin uğrak yerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, ''Bölgeye gelen turistlere bakıldığında Çinliler bölgeyi 2011 yılına kadar besleyen Japonları tahtından etti. Artık Japonlar ilk 5’te bile değiller. Çinli turist sayısı iki katı artmış durumda. Ve bu rakam git gide artıyor. Çinliler balon turizmini ve lüks alışverişi çok seviyor. Bu sebeple ülkemize ciddi döviz bırakıyor.'' diyor.

Kaynak: YeniŞafak