Turist Rehberleri Birliği Başkan Vekili Mehmet Ulusoy yaptığı açıklamada, Nevşehir?de 20 rehberi denetmen kartı sahibi yaptıklarını belirterek, bu denetmen rehberlerin sık sık denetimler yapacağını söyledi.

Bu çalışma sayesinde rehberlik standartlarının yükseltileceğini belirten Ulusoy, kaçak rehberlere de gerekli işlemlerin uygulanacağını söyledi. Ulusoy şöyle konuştu: ?Turizmde bir ülkenin tanıtımının ehil kişiler tarafından yapılması çok önemli. Ülkenin tanıtımı noktasında bu işin eğitimini almış profesyonel anlamda ülkemizi gerek doğal, gerek tarihi yönleriyle, hakkıyla tanıtacak, kültürel mirasımıza sahip çıkacak duyarlı arkadaşlar tarafından yapılması önemli.

Hem acentelerin bu konuda disipline edilmesi, hem de meslektaşları arasındaki dayanışmanın gelişmesi, artı içimizdeki çürüklerin de elemine edilmesi anlamında çok önemsediğimiz bir çalışma.? Geçen yıl 50?ye yakın kaçak rehber yakalandığını ifade eden Ulusoy, ?Nevşehir Rehberler Odası geçen yaz boyunca yüze yakın denetim gerçekleştirdi bu denetimlerde de 50?den fazla kaçak rehber tespit edildi.

Bu rehberler hakkında hem idari soruşturma hem idari para cezası uygulanıyor. Yıldırıcı ve caydırıcı olması anlamında bu denetimlerin süreklilik arz etmesi gerekiyor. Maksadımız göstermelik bir denetim değil bunun etkin olarak yapılması. Doğrudan ve dolaylı etkisinden de herkesin faydalanması. Her şeyden önemlisi de ülkenin tanıtımının ehil insanlar tarafından yapılması.

Müşterilerin yanıltılmaması, yanıltılarak kazanç elde edilmemesi, bu işin bir mesleki standardının olduğunun da herkese duyurulması amacındayız? diye konuştu.
Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ