Uluer Group sponsorluğunda bir araya gelen isimler Kapadokya´ya hayran kaldı. Bölgede çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarında paylaşan fenomenler, takipçilerinden binlerce beğeni ve yorum aldı.

Kapadokya´yı çok beğendiklerinin altını çizen ve Uluer Group tarafından çok iyi ağırlandıklarını vurgulayan 4 fenomen, havaların daha sıcak olduğu dönemde tekrar geleceklerini söylediler.

Fenomenler, “Kapadokya´da çeşitli yerleri gezdik, çok beğendik ve paylaştık. Çok güzel yorumlar aldık. Nevşehirli olup gezemeyenler olduğunu gördük. Takipçilerimiz bizim gezdiğimiz yerleri gezeceklerine söz verdiler.” dedi.

Fenomenler yaptıkları iş hakkında da açıklamalarda bulundu. Ortak bir açıklama yapan 4 fenomen, sosyal medyaya maddi açıdan bakmamak gerektiğini söyledi.

“Yaptığımız iş sosyal medyada komik videolar paylaşmak” diyen sosyal medya fenomenleri, “Milleti eğlendiren, güldüren, Türkiye´nin sıkıcı gününden alan komik tarzlarda bir şeyler paylaşıyoruz, millet de takip ediyor, gülüyor, eğleniyor. Bundan biz de zevk alıyoruz.” diye konuştu.

Sosyal medyada takipçi sayısının hiç bir önemi olmadığını söyleyen 4 fenomen, “Önemli olan sadık kitleyi yakalamak. Çok fazla takipçiye birden ulaşıp birden popüler olup sonra sıfır olan insanlar da var. Bu onların psikolojisini bozuyor. Bizim 4-5  yıldır performansımızda hiç düşüş olmadı. Bizim takipçimiz bize sadık. Bizi sevdiği için hep bizimleler.  Samimi olarak, doğal olarak bu takipçilerimizi yakaladık. Düzenli videolar attık. Çok fazla yetenekli insan var. Bir şeyler yapmak çok zor. Sosyal medya bizim için kendimizi göstereceğimiz bir kapı oldu ve insanlar bizi kabul etti.” şeklinde konuştu.

Sosyal medya para kazandırıyor mu?

Fenomenler, yaptıkları işten gelir elde edip etmedikleri konusuna da şu şekilde açıklama getirdiler: “Takipçiniz çok olduğu zaman markalar sizi buluyor, bizle iş ortaklığı yapmak istiyorlar. Biz kendi kitlemize onların ürününü gösteriyoruz. Bunu yaparken de takipçilerimizi sıkmayacak şekilde yapıyoruz. Bu işe maddi açıdan bakmamak lazım. Maddi bakan insan samimiyetini kaybeder. Burada önemli olan ne kadar takipçinizin olduğu değil, takipçilerinizin sizi sevmesi, sizin giydiğiniz bir şeyi araması ya da gittiğiniz yeri sorması. Para kazanmak için giren insan para kazanamadığı zaman zaten espri üretemez. Zaten firmalar da bu tür isimleri tercih etmiyor. Firmalar kaliteli, seviyeli, takipçisinin sadık olduğunu düşünenleri seçiyor.”

/images/haberler/resimler/2017-2/13/1147366325154.jpg

“Sosyal medya öncelik değil”

Fenomenler, sosyal medyada en fazla ilgiyi neyin gördüğü ve gençlerin sosyal medyaya nasıl bakması gerektiği sorusuna da şu şekilde cevap verdiler: “Sosyal medyada en fazla ilgiyi mizah görüyor. Muhalefet yapamıyorsunuz. Gençler boş zamanlarını sosyal medyaya ayırabilir ama ders zamanlarında çok fazla girmesinler. Çok fazla heves etmesinler. Biz sosyal medyaya heves ederek yaşamıyoruz. Hepimiz meslek sahibiyiz. Sosyal medya bizim için ek bir şey. Gençlerin bunu hobi olarak yapması gerekiyor. İnsanlar severse zaten kazanç da sevgi de zamanla gelecektir. Sosyal medyada sadece komiklik değil, el becerisi de sergilenebilir. Nusret kendi işiyle dünyaca ünlü biri oldu. İnsanlar kendi yeteneklerini göstermek için de girebilir sosyal medyaya. Artık herkes komiklik yapıyor.

“Sosyal medya tehlikeli”

Sosyal medya iyi olduğu kadar tehlikeli de. Anne babalar çocuklarını iyi takip etmeli. Çocuklar cahil olabilecekleri için fark etmeden hakaret edebiliyorlar. Bu mahkemeye taşındığı zaman ciddi cezaları var. Bu tür sıkıntılarla karşılaşıyoruz.” Haber: Alpaslan Körükcü