Japon Seyahat Acenteleri Birliğinin (JATA), Türk-Japon turizminin canlandırılması konusundaki çalışmaları başlatmak amacıyla ocak ayında İstanbul´da toplantı yapacağı bildirildi.

Japon Türk Dostluk ve Ticaret Derneği (JTFTA) Başkanı Ömer Korkmaz, yaptığı açıklamada, toplantının ardından Japonya´da faaliyet sürdüren turizm sektörü temsilcileri ve acente yetkililerinin Kapadokya bölgesinde de ziyaret ve incelemelerde bulunacaklarını kaydetti.

JATA ve JTFTA heyetlerinin Türkiye´nin Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan ile görüşmede bulunduklarını ve programla ilgili bilgi aktardıklarını belirten Korkmaz, her iki ülke turizmcilerinin 11-16 Ocak arasında Türkiye´de buluşacak olmalarının Türk turizmi açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Türk Japon dostluğunun karşılıklı olarak turizme daha net şekilde yansıması amacıyla dernek olarak yürüttüğümüz faaliyetler meyvelerini vermeye başladı. Ocak ayında Türkiye´de iki ülke turizmcilerinin buluşmasının ardından, 2018 yılında bu ülkeden Türkiye´ye gelen turist sayısının artacağına inanıyoruz." dedi.

Korkmaz, Uzakdoğulu turistlerin yoğunlukla ziyaret ettiği Kapadokya´da, konuk heyetin, Göreme, Ürgüp, Avanos, Uçhisar ve Zelve´de misafir edileceğini sözlerine ekledi.