Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl Kapadokya'da ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali'nin ödül töreni bölgenin önemli turizm merkezlerinden Paşabağı'nda peribacaları arasında yapıldı.

Törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bu yıldan itibaren Kapadokya'nın iki ayrı film festivaline ev sahipliği yapacağını söyledi.

Arı, “Doğal bir film platosu olma özelliğindeki bölgemizde ayrıca Kapadokya Film Festivali de 2021 yılından itibaren gerçekleştirilecek. Bundan sonra şehrimiz sanat, kültür ve sporla anılacak." dedi.

Festival Başkanı Can Saraçoğlu da etkinliğe koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl kısıtlı sayıda davetlinin katıldığını, gelecek yıldan itibaren daha coşkulu şekilde düzenleyeceklerini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz da Türk film ve dizilerinin dünya genelinde yaklaşık 600 milyon kişi tarafından takip edildiğini söyledi.

Yılmaz, "Filmlerimiz, 152 farklı ülkeye ihraç ettiğimiz çok önemli değerlerimizdir. Filmlerimizle, tarihimiz, kültürümüz, edebiyatımız hatta markalarımızı dünyaya taşımaktayız. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali, ülkemizin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve özellikle ülkemizin dünya ölçeğinde bir film çekim merkezi haline getirilmesinde önemli olacağı kanaatindeyim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ülke, bölge, şehir, seyahat, turizm markaları, turizm hizmetleri, belgesel kategorileri ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu.

Turizm filmleri ülke kategorisinde "Austria Strengthens Ties", "My Country Azerbaycan", "Yaroslavia Will Stay in Your Stories", bölge kategorisinde "Nothing Much But Much More", "Magic Cordoba", "The Secret Of Tanintharyi", "Dubrovnik Riviera", "Kemeraltı'nın Sanatkarları" şehir kategorisinde "You Have Reached Your Destination", "Staycation", "Back To The Forest", "Ben Antep'im" filmleri ödül aldı.

Belgesel kategorisinde , "Climent Gitart Pioner Del Turisme", seyahat filmleri kategorisinde, "Magical Places in Lisbon", turizm hizmet kategorisinde, "You Only Love Once", "The İnspiration Behind An Old Manor House Hotel Renovation", turizm markaları kategorisinde, "Alps At Their Very Best", "Hunger For Experiencies", "Tu Me Acostumbraste" ile "The Last Judgment by Hans Memling" filmleri seçildi.

Jüri, Nevşehir Belediyesi Özel Ödülü için ise "Zagreb Loves You", "Balat Rüyası" ve Tokat" adlı filmleri, Grand Prix Ödülü için ise "Help" isimli filmler belirlendi.

Ödüller Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ve protokol üyeleri tarafından verildi.