Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, çeşitli ülkelerden yönetmen, yapımcı, sosyal medya fenomeni ve turizm sektörü temsilcilerini bir araya getiren festival kapsamında, yabancı konukların bölgenin kültürel ve doğal zenginliklerini tanımaları için gezi düzenlendi.

Çavuşin köyünden ciplerle hareket eden konuklar, Göreme, Uçhisar ve Ortahisar beldesinde peribacalarıyla kaplı vadileri gezdi.

Festival Başkanı Can Saraçoğlu, festivale çeşitli ülkelerden katılım sağlayan 45 kişilik ekibin Kapadokya'daki turistik merkezleri yakından tanımalarına olanak sağlandığını, çektikleri video ve fotoğraflarla bölgenin tanıtımına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Festivalin Kapadokya ve Türkiye açısından önemine vurgu yapan Saraçoğlu, "Festivalde, heyecan artarak devam ediyor. Misafirlerimiz farklı bir coğrafyada farklı bir coşkuya ortak oluyor. Kapadokya bölgesini gezen konuklarımız çekecekleri video ve fotoğraflarla dünyaya ülkemizin kültür ve turizm potansiyelini tanıtacaklar. Yarın da Paşabağı Ören Yerinde, mistik bir atmosferde ödül töreni gerçekleştirilecek." dedi.