Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas OSB (TDİOSB) projesi ile birlikte bölgedeki jeotermal enerji potansiyelinin değerlendirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, katma değeri yüksek yaş meyve sebze üretiminde sağlanacak artış ile birlikte tarımsal ihracat değerinin artırılması, yerli ve yabancı yatırımcılara yatırım ortamı sağlanması, yöre halkına sosyo-ekonomik katkı sağlayacak modern tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve bölgesel istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanmakta.

TDİOSB alanında sera işletmeleri, sanayi tesisleri, lojistik, idari ve sosyal tesis alanları ile teknik alt yapı alanları ve atık yönetim alanları inşa edilecek.

TDİOSB'de, büyüklüğü 25 dekardan başlayan en az 30 adet modern teknolojik sera parseli ve en az 15 adet sanayi parseli planlanmakta. Bölge içindeki sanayi parsellerinde, ihtisas konusuna uygun işleme tesisleri, soğuk hava depoları, biyogaz ve kurutma tesisleri yer alacak.

Çoğunluğu kadınlardan olmak üzere bin 500 kişilik istihdam sağlanması ve dolaylı olarak 3 bin kişilik istihdam oluşturulması öngörülmekte.

TDİOSB alanındaki seralarda yılın 11 ayında üretim faaliyeti yapılması hedeflenmekte, birim alandan alınacak ürün düzeyinin domates üretimi için en az dekarda 50 ton dolayında gerçekleşmesi beklenmekte.

TDİOSB yeri olarak önerilen alanda ön inceleme ve etüt çalışmaları tamamlanarak yer seçimi aşamasına gelindi.