Organizasyon, Safa Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Vakfı, Enderun Eğitim Vakfı, Semerkand Buhara Derneği tarafından gerçekleştirilecek.

Yarışma organizasyonunu ayrıca Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Mahmud Sami Ramazanoğlu İlim ve Kültür Vakfı, Kervansaray Hayırlı Hizmetler Derneği, Hasan Emmi Çevre Kültür Derneği ve Alemdar Derneği tarafından paydaş olarak destekliyor.

Organizasyon kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından tüm öğrencilere Diyanet Vakfı Yayınlarından çıkan Lütfi Şentürk ve Seyfettin Yazıcının kaleme aldığı küçük boy ilmihal kitabı ücretsiz olarak hediye edilerek dağıtımı yapıldı.

Nisan ayında yapılacak yarışma sonucunda dereceye giren kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı olmak üzere 1.lere Umre ziyareti, 2. lere Gremse altın, 3. lere Laptop ve 4. lere Cumhuriyet altını hediye edilecek. Ayrıca ilk 40´a giren kız ve erkek öğrenciler Çanakkale gezisi ve sürpriz hediyeler ile ödüllendirilecek.