Aşağıbarak Köyü Muhtarlığı, kültür hizmetleri kapsamında köyün tarihine ışık tutacak önemli bir çalışmaya imza attı.

Köy Muhtarı Yaser Kavak öncülüğünde gerçekleştirilen bir ekip çalışması ile Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine bağlı Aşağıbarak köyünün şiirleri, ağıtları ve türküleri kitaplaştırıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Aşağıbarak köyü muhtarı Yaser Kavak; "Hacıbektaş ilçesi Aşağıbarak köyü muhtarlığımız, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Selim Tunçbilek ve köyümüz yazarlarından Muhsin Durucan'ın katkıları ile yazarımız Erol Metin’in kaleminden kadınlarımızın ağıt ve türküleri, köyümüz ve tarihi camimiz hakkındaki bilgileri ilginç olayları anlatan ''Bir Yürekten Bir Yaşamdan'' adlı kitabımız yayımlanmıştır. Katkıları olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kitap hakkında da bilgilerde veren Aşağıbarak köyü muhtarı Kavak; "159 sayfadan oluşan kitabımızda 8 kadınımızın, 2 erkek köylümüzün türkü ve ağıtları ile köyümüzün kuruluşu, Vakıflar Müdürlüğünce korumaya alınan tarihi camimiz, tarihi çeşmemiz, son 70 yıllık muhtarlarımız, ilginç olaylarımız gazilerimiz, öğretmenlerimiz tarihî kişilerimiz konu edilmiştir." dedi.

Kitabın yazarı Gazeteci - Şair Erol Metin de; "Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine bağlı Aşağıbarak köyümün ağıtlarını, türkülerini, hikayelerini, şiirlerimi kaleme aldığım ''Bir Yürekten Bir Yaşamdan'' adlı kitabım tüm köyüm halkına ve arkadaşlarıma, Türk edebiyatına armağan olsun" dedi.

İşte kitapta yer alan Meliha Mercan’ın merhum eşi Kore gazisi Mustafa Mercan için yaktığı o ağıtı: