Müzik, sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle altı güne yayılacak festival Kapadokya´nın ve Uçhisar´ın büyülü mekanlarını mesken tutacak. Gün doğumu konserleriyle, doğa konserleriyle, Bezirhane´de, Kapadokya´nın en yüksek noktası Uçhisar Kalesi´nde ve peri bacalarıyla çevrili eşsiz Cevizlik´te farklı müzikler, müzisyenler ve anlayışlar bazen solo konserler, bazen de özel projeler ve buluşmalarla festival devam edecek.

Cappadox´un bir diğer alanı olan gastronomi etkinlikleri; geleneksel tat, doku ve aromaları yemek, piknik ve özel tadım etkinlikleri ile yeniden bir araya getiriyor. Cappadox´ta gerçekleşecek etkinliklerde katılımcıları akustik doğa konserleri ve piknikler bekliyor olacak. Katılımcılar koşu etkinliklerinde patikaları kendi ritminde aşacak; bisikletçiler vadileri pedallayacak. Bölgenin gün doğumu ve gün batımı manzaralarına karşı yoga ve meditasyon seansları yapılacak.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan “ 14-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Cappadox Festivali Ramazan Bayramı´mız ile aynı günlere denk gelmektedir. Bayram ile festivalin aynı günlere denk gelmesiyle birlikte bölgemizde yoğunluk yaşanacağını düşünüyorum. “dedi.